пон. Окт 14th, 2019

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

(ФОТО) Општина Ѓорче Петров започна со изградбата на шеталиште за корзо

Во населбата Ѓорче Петров ќе се врати некогашното корзо. Општината планира да изгради мала чаршија со занаетчиски дуќани и кафулиња и амфитеатрална бина во реонскиот парк во Ѓорче Петров.

„Започнаа подготвките за изведба на корзото во паркот-белегот на општината, симболот на ноќниот живот и урбаното живеење во Ѓорче.

Во моментов во првата фаза се расчистува теренот, ќе се отстранува калдрмата и бетонските елементи од тротоарите а истовремено ќе се постави и подземна инсталација и ќе се нивелира земјиштето по што ќе следи подготовка за втората фаза за уредување на просторот.

За првата фаза од општинскиот буџет се издвоени околу 6 милиони денари.

Корзото најдобро го отсликуваше духот на старо Ѓорче. Да им оставиме на идните генерации наследство за кое сега постојат само сеќавања. Да ја вратиме забавата , да го вратиме духот на заедништво“, објави градоначалникот Александар Наумоски на својот Фејсбук профил.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close