Република

(ФОТО) Големо невреме во Трпејца

Охридското село Трпејца, познато туристичко место попладнево го зафати страшно невреме како што непаметат старите Трпејчани. Откорнати дрвја, искршени кајчиња, гранки на сите страни, е она што остана по невремето.

Во невремето среќа нема повредени, но настаната е голема матреријана штета. Голема штета има и во атрактивните ресторани кои се во ова село.Во моментов селото нема струја, а и приодот со таму е крајно отежнат поради одрони на патот кон Св Наум.

Трпејца инаку е полна и со туристи. Ова село од година во година прераснува во атрактивно летувалиште.

Најчитани

To Top
Close