пон. Окт 14th, 2019

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

Костадинов: Итно да се свика Комисијата за избор на МТВ и АВМУ, да не прејудицираме за мнозинство

Портпаролот и пратеник на СДСМ, Костадин Костадинов, одговараше на новинарско прашање. На прашањето: Неговите забелешки (Илија Димовски) беа дека треба да се обезбеди двотретинско мнозинство во самата Комисија и на пленарна седница, на пленарна можеме да речеме дека е помалку проблематично отколку во самата комисија. Имате ли воопшто дијалог со опозицијата околу тоа прашање?

Костадин Костадинов : Не би било принципиелно и одговорно да зборуваме за уште несвикана комисија дали евентуално би се обезбедило двотретинско мнозинство или консензус за било кое прашање.

Се додека не се свика Комисијата не можеме и не смееме да прејудицираме.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close