Република

(ФОТО)Се подготвува отворањето на објектот кај Чинарот, сопственост на советникот Усеини

Попладнево сво центарот на Охрид до стариот Чинар започна свечена церемонија за отворање на пицеријата „Луна“ која е во сопственост на советникот од ДУИ Нефи Усеини. 
Објектот е декориран со шарени балони и поставена е црвена лента и панделка која секој момент ќе биде пресечена од инвеститорот.
Објектот започна да се гради во март годинава, се наоѓа на земјиште на Република Македонија и е дивоградба.
Градоначалникот на Охрид Константин Георгиески во повеќе наврати јавно кажа дека тоа е диворадба и дека објектот ќе се урива.
На церемонијата на свеченото отоврање не се поканети медиумите, а нема информации кој од политичарите и коалиционите партнери на Усеини се поканети на свечениот чин.

Најчитани

To Top
Close