fbpx
сре. Јан 20th, 2021

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

Услови за користење

Посетителите на “Скопје 1” (www.skopje1.mk) и на страните на социјалните мрежи (www.fb.com/skopje1mk) имаат право на увид на сите содржини кои се објавени, за лично информирање. Дозволено е само преземање на првиот пасос од вест/текстуален дел од веста, на која ќе биде назначен извор (Скопје 1) и ќе се стави активен хиперлинк до артиклот.

Забрането е секакво продуцирање и репродуцирање на сите артикли објавени од Скопје1.мк без претходна писмена согласност од Мегастар продукција чиј издавач е Скопје1.мк. Под артикли се сметаат текстови, видеа, фотографии и се останато што го содржи логото на Скопје1.мк, се што е објавено ма веб страната www.skopje1.mk.

Секое неовластено преземање и објавување на вести, фотографии или видео кои се во сопственост на “Скопје 1”, од страна на физички и правни лица, без писмена согласност од “Мегастар продукција” важи следниот ценовник:

-Преземање и објавување на видео – 60.000 денари + ддв

-Преземање на фотографија – 30.000 денари + ддв

-Преземање на текст – 15.000 денари + ддв

Тој што неовластено ќе преземе вест, фотографија или видео, се согласува на овие услови.

Мегастар продукција го задржува правото да издава фактури на физички и правни лица без претходна најава, доколку тие не ги почитуваат Условите за користење. Во случај истата да не биде платена во дадениот рок, Мегастар продукција ќе поведе постапка против неовластениот објавувач пред надлежниот суд за присилна наплата.