fbpx
вто. Сеп 22nd, 2020

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

(Видео) Шахпаска: Со отворањето на градинките, мерките за отсуство од работа ја изгубија својата смисла

Со отворањето на градинките мерките за отсуство од работа на родителите и за продолжено породилно отсуство ја изгуби својата смисла, изјави министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска.

Таа оцени дека одлуката на Владата за враќање на родителите на децата од нула до шестгодишна возраст на работа од 23 септември е логична и очекувана, со оглед на тоа што градинките и центрите за ран детски развој од 9 септември се отворени и имаат капацитет да ги примат децата.

Со отворањето на градинките мерките за отсуство од работа на родителите и за продолжено породилно отсуство ја изгуби својата смисла, изјави министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска.

Таа оцени дека одлуката на Владата за враќање на родителите на децата од нула до шестгодишна возраст на работа од 23 септември е логична и очекувана, со оглед на тоа што градинките и центрите за ран детски развој од 9 септември се отворени и имаат капацитет да ги примат децата.