fbpx
нед. Мај 16th, 2021

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

(ВИДЕО) Џо Бајден го прекрсти Путин, цел свет се смее

Американскиот претседател Џо Бајден погрешно го изговори презимето на неговиот руски колега Владимир Путин, додека зборуваше за политиката на Вашингтон кон Москва и го нарече „Клутин“.

Исто така, го информирав претседателот Клутин ….. Путин, дека САД се непоколебливи во поддршката на нашите сојузници и партнери во Европа – изјави Бајден.

Освен со името на Путин, Бајден имаше проблеми и со изговорот на зборот ескалација.

Соединетите држави не се обидуваат да влезат во вакци…. – круг на ескалација и конфликт со Русија. Ние сакаме стабилна, предвидлива врска – додаде Бајден.