fbpx
чет. Јул 29th, 2021

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

Трета балканска војна?, прашува професорка од протестот на ВМРО-ДПМНЕ

Професорката Наташа Котлар на денешниот протесто организиран од ВМРО-ДПМНЕ изјави дека со Договорот со Бугарија, соседот го оспорува македонскиот народ и јазик. Таа додава дека ќе бидеме негирани и асимилирани како народ.

„Со Преспанската спогодба националниот идентитет е засегнат, а со овој договор целосно ќе бидеме по мерка на нашите европски соседи, односно Грција и Бугарија. Дали тоа значи дека ова е Трета Балканска војна и сметам дека треба овие договори да бидат раскинати“, рече таа.