Македонија

СДСМ и Беса ќе коалицираат и на претстојните локални избори

СДСМ и Беса ќе коалицираат и на претстојните локални избори што ќе се одржат во октомври, најави лидерот на СДСМ и премиер Зоран Заев.

„Коалицијата СДСМ – Беса минатата година постави нови стандарди во современото политичко дејствување во Северна Македонија. Денес оваа соработка е на уште повисоко ниво и дава одлични резултати низ работата на Владата“, напиша Заев.

Тој додава дека со претседателот на Беса, Билал Касами, се согласиле дека партнерството во коалицијата ќе продолжи да се развива и на претстојните локални избори.

„Согласно спецификите на различните општини ги бараме и утврдуваме најдобрите кандидати кои ќе го дадат најдобриот резултат за нашиот народ“, напиша Заев на „Фејсбук“.

To Top