Македонија

Жигосани и насилниците од Мелбурн, добија етикета дека се сељачана

Иселениците кои напаѓаа неистомисленици во Австралија добија контра група на фејсбук каде тие се сега прогласени за предавници. Групата силеџии кои го попречуваат правото на глас во Мелбурн ги нарекуваше предавници луѓето кои гласаат, но оние кои етикетираа сега добија етикета дека се сељачана, пишува Фокус.мк

На фејсбук е формирана нова група „Предавници“ за забава, преку која се осудуваат оние што ширеа закани, пцости, навреди и притисоци врз македонските државјани кои излегоа да гласаат на референдумот.

Се очекува против нив да бидат покренати постапки од австралиската полиција, но и од надлежните институции во Македонија.

Инаку јавноста во Македонија е згрозена и со чувство на гадење го следеше однесувањето на група иселеници во Австралија кои малтретираа сонародници. На социјалните мрежи бројни осуди за теророт што го ширеше групата исленици, за нивните закани, пцости, навреди и жигосувања.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток