Македонија

(ВИДЕО) Пресврт: Девојче од Велес без родители кое тврдеше дека е тепано и силувано, ја променила изјавата!

Петнаесетгодишното девојче штитеничка на дом за деца без родители ја променила изјавата во полиција дека била тепана и силувана, потврдуваат од СВР Велес за Телма. На службениците им признала дека станува збор за лажна пријава.

-Сѐ што ве интересира добивате со еден клик -

Две момчиња од Велес веќе беа повикани на разговор во станица, по изјавата на малолетничката. Дополнително, од свои извори Телма дознава дека со сите вештачења и пропратни оперативни дејствија околу истрагата, докажано било дека таа ниту била тепана, ниту била силувана. Со оглед на тоа што веќе постојат доказите, девојчето признало дека нејзината пријава е всушност лажна пријава.

Телма побара повеќе детали за конкретниот случај и од Центарот за социјални работи во Скопје за да се слушне и нивниот став околу причините за промената на изјавата во полиција, но оттаму целосно одбиваат да коментираат за случајот и сите одговорности ги префрлија на Министерството за труд и социјална политика.

To Top