Коментари

„Кабелот бил, електричарот, а Филипче нека тера кампања“, негодувања откако Заев не ја прифати оставката на Филипче

Премиерот Зоран Заев не ја прифати оставката од министерот за здравство, Венко Филипче, но и на неговиот заменик Илир Хасани. Двајцата остануваат да го раководат здравството. Заев одлуката ја образложи како логична и нормална бидејќи тие немаат морална одговорност, а тоа го покажал и извештајот од Обвинителството. Доколку има друг вид одговорност, според Заев, треба да одговараат пред други државни органи. За потсетување, причина за пожарот бил слаб продолжен кабел кој се запалил, а пожарот бргу се проширил. Но, остануваат низа неодговорени прашања за овој случај.

-Сѐ што ве интересира добивате со еден клик -

За потсетување, што контатираше истрагата, кои прашања се одговорени, а кои не:

Позната причината за пожарот во тетовската болница, објавени се детали од истрагата

 

To Top