Македонија

Обвинителство: Нема посериозен инцидент на референдумот

Утрово до 10.00 часот утринава не е пријавен кривично правен настан или посериозен инцидент кој би значел повреда на правото на гласање и противзаконито дејствување предвидено во Глава 16 – Кривични дела против изборите и гласањето од Кривичниот законик, како и други кривични дела кои би биле сторени при организирањето и спроведувањето на референдумот, велат од Основното јавно обвинителство, запрашани дали има инциденти поврзани со одржувањето на референдумот.

 

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток