Актуелно

Четири месеци не ги добиле редовните примња, Лазаров: Срамота е да зборувате за стимулација

Докторот Ненад Лазаров кој се придружи на иницијативата за донирање на парите кои државата им ги додели за да убедуваат пациенти да се вакцинираат, посочи дека е сработа бидејќи уште не им се дадени парите за септември кои им следуваат за капитација.

„И да не заборавам, срамота е за стимулации на матични лекари да зборите (дпгодина што ќе исплаќате) а немаме капитација за Септември земено! Да, договорот е со 90 дена рок на фактурата, ама кажете ми што јас можам да платам со толку почек или платите кало да ги сервисираме? Срамота е луѓе, срамота е“, напиша Лазаров.

Докторите ги враќаат парите за вакцинирани пацинети: Депласирани и понижени се докторите, доверени до црвена линија на толеранција!

Доктор Михајлова се откажа од парите за вакцинирани пациенти: Не ни треба стимулација, туку вреднување на трудот!

To Top