Македонија

Македонија и Србија ќе градат заедничка гранична железничка станица

  Македонија и Србија ќе градат заедничка железничка станица на која ќе има заеднички гранични  и инспекциски служби и заедничка царина.

Проценетата вредност е околу 4,5 милиони евра, а проектот за изградба ќе биде презентиран денеска во ЕУ инфо центарот во Скопје.

На настанот најавено е обраќање на министерот за транспорт и врски Горан Сугарески.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток