Скопје

ФОТО: Арачиново на протест оти им ја исклучиле струјата поради диви приклучоци, Бачев: Па и во право се

Жителите на Арачиново го блокираа патот Скопје – Куманово кој поминува низ Арачиново оти Електростопанство им ја исклучило струјата, затоа не плаќале и имало многу диви приклучоци. Лидерот на Единствена Македонија, Јанко Бачев пишува и дека биле натепани вработени на Електродистрибуција.

„И Арачиновци со блокада тргнале во борба за човекови права оти сметаат дека едно од основните човекови права е да не се плаќа струја. Па, и во право се, зошто во Арачиново да плаќаат струја, вода, даноци… кога ние плаќаме за нив? И сега кој е овде организирана држава? Арачиново, или марионетската влада на СДСМ и ДУИ!“, пишиува Бачев.

На почеток