Магазин

World of Warcraft: Dragonflight пристигнува оваа година

Иако некои очекуваа новата експанзија да пристигне во текот на 2023 година, таа всушност ќе стане достапна веќе во 2022 година.

Blizzard најави две нови проширувања на World of Warcraft во април. Играчите на WoW Classic го добиваат Wrath of the Lich King. Од друга страна, најавена е и најновата WoW експанзија, која се вика Dragonflight.

Компанијата веќе започна со продажба на експанзијата, па World of Warcraft: Dragonflight во основната верзија чини 50 долари, Heroic Edition чини 70 долари, додека Epic Edition чини 90 долари. Како што сме навикнати, посилните изданија на играта содржат различни бонуси, како што се домашни миленици, јавање животни, предмети за забрзување на стекнување нивоа и многу повеќе.

Со Dragonflight доаѓа нова трка која ќе може да се игра, како и класа наречена Dracthyr Evokers. Експанзијата ќе го испрати играчот во нова авантура во постоењето на змејови, а исто така ќе овозможи враќање во корените на фантазијата на World of Warcraft.

Ќе се зголеми и максималното ниво, кое ќе биде 70, а играчите ќе можат да научат нова вештина – Dragonriding, која вклучува летање. Системот за таленти во играта ќе биде редизајниран, професиите ќе се подобрат, а ажуриран е и корисничкиот интерфејс на играта.

На почеток