Македонија

Дали пратениците тајно ќе го променат уставот?

Ако има тајно гласање, ќе ја напуштам седницата, рече координаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ, Драган Данев.

„Веднаш по завршување на референдумскиот ден, јас го кажав личниот став дека за мене овој процес е завршен, дека волјата на граѓаните беше јасно и децидно искажана за време на референдумот“, рече Данев.

Тој повтори дека цензус нема и дека не се исполнети условите за успешен референдум.

„Јас како пратеник нема да гласам за уставните измени со цел промена на уставното име“, додаде Данев.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток