Скопје

(ФОТО) Авион од Хамбург над 10 пати се обиде да слета во Скопје, но безуспешно

Авион кој лета на релација Хамбург-Скопје кружи над скопската котлина и не може да слета на скопскиот аеродром.

Густата магла и намалената видливост се причините поради кои авионот на Wizz Air не може да слета на аеродромот.

По 11 неуспешни обиди за слетување, летот од беше пренасочен кон Приштина.

И во текот на вчерашниот ден имаше слични ситуации, при што авионите слетуваа во Приштина.

На почеток