Свет

(ВИДЕО) Гостин на руската државна телевизија: „Украина – јужна земја на Русија“

Домаќините на руската државна телевизија им се заблагодарија на нивните воени дописници во Украина за давање „највистинити и навремени информации“.

Еден гостин во емисијата за време на емитувањето на новогодишната ноќ рече дека руските сили на линијата на фронтот прават се што можат за „да ја ослободат територијата на јужните руски земји“.

„Најпрво, на сите ни посакувам мир во новата година. Мирот ќе дојде дури по нашата победа. Затоа на сите ни посакувам победа. На моите сонародници во јужните руски земји им посакувам брзо враќање во родното место“, изјави гостинот на емисијата.

На почеток