Скопје

(ВИДЕО) Бетонска бандера со напојување со струја ќе предизвикаше трагедија во Скопје

Бандера со кабли за струја падна на улица во Скопје. Во моментот на несреќата, на местото немало минувачи, со што е избегната трагедија. На местото каде бетонската е падната, немало ни паркирани автомобили, иако во овој дел од Скопје, тротоарите се пртворени во паркинзи.

Со оглед дека се празници, петорица мажи се обида сами да ја отстранат бандерата. Тие користеа и алат за да ја исправат, односно потпрат. Каблите од неа, се искинати.

Причината за падот на бетонската банера, која можеше да предизвика трагедија, а особено и поради напојувањето со струја, засега е непозната.

На почеток