Свет

Директорот на Канцеларијата за Косово и Метохија: Некој сакаше да ни подари крвав Божиќ!

Некој сакаше да ни подари крвав Божиќ, вели директорот на Канцеларијата за Косово и Метохија, Петар Петковиќ, во врска со пукањето што денеска се случи во близина на Штрпац на Косово и Метохија.

– Обид за убиство на две српски момчиња во Готовуша кај Штрпце. Децата биле застрелани од Албанец, според мештаните, од возило во движење. Милош и Стефан се со прострелни рани. Во нив било пукано додека носеле бадникови гранчиња. Некој сакаше да ни подари крвав Божиќ! – напиша тој на Твитер.

Како што соопшти Канцеларијата за Косово и Метохија, две српски момчиња, братучедите Стефан Стојановиќ (11) и Милош Стојановиќ (21) се ранети денеска во Готовуша кај Штрпце кога без причина локален Албанец пукал во нив од движење. возилото.

 

На почеток