Поранешниот јужнокорејски претседател Ли Мјун-бак е осуден на 15 години затвор поради корупција.

Ли Мјун-бак (76) , кој беше претседател од 2008 до 2013 година, прогласен е за виновен за корупција, проневера и други криминали. Покрај тоа, судот во Сеул го осуди да плати казна од 13 милијарди фунти (10 милиони евра).