Македонија

Вината треба да ја бараме кај ликови од типот на Љубче, војводата, де, кој ја прави Мара Бунева бугарка, реагира Бачев

„Не се криви ликови како Ангел Џамбаски кој денес среде Скопје мафташе со антимакедонски пораки. #Вината треба да ја бараме кај ликови од типот на Љубче, војводата, де, кој ја прави Мара Бунева #бугарка и оди против природата, бидејќи внуката на Бунева по крвна линија вели дека Мара била отсекогаш Македонка и само #Македонка!“, реагира Јанко Бачев, лидер на Единсртвена Македонија.

„Oткако го извршила атентатот, кога лекарот од Белград ја прашал зошто го убила Прелиќ, му одговорила – за Македонија“. И што не ви е јасно тука бе јаничари македонски кои не сте издржале во историјата и денес го срамите родот Македонски!“, додава тој.

На почеток