Македонија

Каде вее снег во Македонија во моментов?

Вечерва врне снег во Македонија.

Прогнозата на УХМР се оствари, па така имаме дожд на пониските делови од земјата, додека на повисоките места врне снег веќе неколку часа.

Според видео камерите на „Skimacedonia“ се гледа дека снег врне во овој момент во Маврово, но и на Попова Шапка.

Снег врне и во Пониква, како и на Пелистер.

Од УХМР најавуваат дека снег ќе врне и во следните денови, особено за викендот и идната недела.

На почеток