Магазин

Почина актерката Бранка Веселиновиќ

На 105-годишна возраст почина легендарната Бранка Веселиновиќ. Таа беше најстарата жива актерка во светот.

Таа е родена далечната 1918 година во Нови Бечеј, а во текот на кариерата играла во повеќе од 100 претстави во театарот и повеќе од 50 телевизиски серии и филмови.

Добитничка е на многубројни награди и признанија за својата актерска и хуманитарна работа, пренесе „Б92“.

На почеток