Свет

Орбан: Русија е нуклеарна сила и може да предизвика нуклеарна војна

Премиерот на Унгарија Виктор Орбан ја истакна потребата од што поскоро воспоставување прекин на огнот во Украина и почеток на мировните преговори.

– Русија не може да победи затоа што целиот западен свет се нареди зад Украина. Во исто време, Русија е нуклеарна сила и нуклеарните сили не можат да бидат турнати во агол, бидејќи тие можат да предизвикаат нуклеарна војна. Ни треба примирје и мировни преговори. Колку побрзо, толку подобро – напиша Орбан на „Твитер“.

На почеток