Македонија

Санкционирани 19 возачи под дејство на алкохол на територија на СВР Битола

Во текот на изминатата вечер (25/26.02.2023)во периодот од 22.00 до 04.00 часот на територија на СВР Битола спроведена е засилена акциска контрола за санкционирање на возачи кои управуваат возило под дејство на алкохол. При контролата санкционирани се 19 возачи.Од нив 14 на територија на Битола, 4 во Прилеп и 1 Крушево. За време на контролата биле санкционирани и 26 други видови прекршоци.

Акциски контроли продолжуваат и во наредните денови. Апелираме до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила.

На почеток