Македонија

Клиника Жан Митрев: Доколку обвинителката нема намера да ја блокира болницата нека побара деблокирање на сметките

Работењето и сметките на Клиника Жан Митрев се сѐ уште блокирани откако Кривичен суд на само еден ден пред закажаното прво рочиште донесе пресуда со решение за целосно блокирање на сметките на болницата, а обвинителката изјави дека нема намера да ја блокира болницата и тековното работење. Во тој случај, доколку обвинителката вели дека нема намера да ја блокира болницата и тековното работење нека побара деблокирање на сметките. Клиника Жан Митрев ќе понуди имот како гаранција.

Ова го посочуваат од клиниката, и дополнуват дека целосно е неосновано образложението на Кривичниот суд дека се блокираат сметки на правни лица кои не се од интерес на клиниката.

– Напротив, со донесените мерки работењето на болницата Жан Митрев, која е здравствена организација од јавен интерес трпи штети.

Сепак, Клиника Жан Митрев и во вакви околности и под ваков притисок, со блокирана сметка продолжува да работи со своите пациенти и лекувањето на ниту еден пациент нема да биде доведено во прашање – потенцираат од болницата.

На почеток