Македонија

Во изминатото деноноќие произведени се 16.571 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 04.03.2023 година произведe 16.571 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и за потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални држави субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 15.067 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 1.504 MWh.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 04.03.2023 година.

На почеток