Македонија

Владата на Ковачевски наместо да ги штити граѓаните од ценовни шокови, таа ги штити криминалните зделки на Груби, вели ВМРО-ДПМНЕ

Со СДСМ на власт економијата тоне, сиромаштијата расте, вели ВМРО-ДПМНЕ

„Со СДСМ инфлацијата во Македонија достигна 17,1 процент, што значи дека парите ја губат куповната моќ.

Владините мерки без ефект во економијата.

Ниту минималната, а ниту ни просечната плата не овозможуваат на македонскиот граѓанин нормален живот.

Соопштенијата на СДСМ не можат да го побијат ниту податокот на ССМ дека за едно четиричлено семејство потрошувачката кошница изнесува 50.799 денари.

Владата на Ковачевски наместо да ги штити граѓаните од ценовни шокови, таа ги штити криминалните зделки на Артан Груби.

Со СДСМ на власт граѓаните живеат се полошо“, се вели во соопштението.

На почеток