Магазин

WhatsApp конечно добива опција „Edit“ за уредување пораки

WhatsApp ја објави со нетрпение очекуваната функција, која им овозможува на корисниците да ги уредуваат своите испратени пораки (Edit).

Споменатата функција беше објавена минатата година и моментално е достапна за бета-тестерите за WhatsApp Web. Се очекува во иднина да биде достапен за сите корисници.

Овој потег е дел од тековните напори на WhatsApp да ја подобри својата платформа и да ги исполни барањата на корисниците.

Според WABetaInfo, до функцијата за уредување може да се пристапи од менито со опции за која било текстуална порака. Од корисниците кои ќе ја изберат оваа опција ќе биде побарано да ја „едитираат“ пораката во нов прозорец. Уредената порака ќе се ажурира за сите во разговорот, доколку ја имаат најновата верзија на WhatsApp.

За да се осигура автентичноста на разговорот, функцијата доаѓа со временско ограничување од 15 минути за корисникот да ја уреди пораката. Во овој период, можно е повеќекратно уредување на пораката.

Функцијата Edit за уредување пораки моментално е достапна само за корисниците на WhatsApp Web бета, но се очекува корисниците на WhatsApp бета на Android да ја добијат наскоро.

Се очекува новата функција за уредување пораки (edit) за веб-корисниците да биде добредојден додаток за сите кои долго време ја чекаат и посакуваат оваа опција.

На почеток