Свет

Ерменија е подготвена да го признае Нагорно Карабах како дел од Азербејџан

Ерменија е подготвена да го признае Нагорно Карабах како дел од Азербејџан


Ерменија е подготвена да го признае Нагорно Карабах како дел од Азербејџан.

Конфликтите во Нагорно-Карабах ескалираа на 27 септември и се најтешки од 1990-тите, кога загинаа околу 30.000 луѓе. Двете страни пријавија жртви, вклучително и цивили, додека Азербејџан не објавува воени жртви.

Страните постигнаа договор за прекин на огнот, но постојано меѓусебно се обвинуваат за прекршување на примирјето.

На почеток