Актуелно

Белгиската компанија АБЕЕ ќе инвестира во Северна Македонија околу 40 милиони евра, вели СДСМ

Економските мерки и политики на Владата предводена од СДСМ и премиерот Димитар Ковачевски даваат резултати, вели СДСМ

„И во време на светска економска и енергетска криза, македонската економија е конкурентна и атрактивна за големи странски инвестиции.

Белгиската компанија АБЕЕ ќе инвестира во Северна Македонија околу 40 милиони евра и во наредните три до четири години ќе отвори над 600 работни места, со просечна плата од 1.500 евра.

Фабриката за батерии за автомобили ќе се гради во технолошката зона во Кичево.

Благодарение на одговорниот и ефикасен пристап на Владата предводена од СДСМ во привлекување странски инвестиции, минатата година ја завршивме со рекордни странски директни инвестиции од 753,8 милиони евра“, се вели во соопштението..

На почеток