Свет

Дојава за бомба во училиште во Чачак, евакуирани ученици, испразнети училници

Дојава за бомба во училиште во Чачак, евакуирани ученици, испразнети училници


Во Машинско-сообраќајното училиште во Чачак во утринските часови имало дојава за поставена бомба, пишуваат српските медиуми. Веста според написите предизвикала вознемиреност не само кај учениците туку и кај вработените во оваа образовна институција.

„На самиот почеток на првиот час вработените ни рекоа да ги оставиме клупите и да излеземе од училниците. Целото училиште излегло надвор од училишниот терен додека не пристигнала полицијата. Само првиот час не се одржа“ изјави Ненад К., кој го посетува ова училиште.

На местото на настанот пристигнале припадници на МВР кои извршиле претрес во просториите и констатирале дека се работи за лажна пријава.
Набргу по увидот, наставата во ова училиште продолжи.

На почеток