Свет

Автобус со туристи од Бугарија изгоре во Грција

Автобус со туристи од Бугарија изгоре во Грција


Туристички автобус од Бугарија целосно изгоре во висина на мостот на влезот на Капнофитос, во Серес, објави грчката телевизија ЕРТ.

Пожарот настанал под непознати околности, а возачот веднаш го запрел возилото и ја известил противпожарната служба. Патниците со автобусот се упатиле кон пештерата Вознесение во Ахладохори, каде што се одржуваат верска прослава на празникот Вознесение Господово и безбедно се симнале од автобусот.

Петмина пожарникари со две противпожарни возила веднаш интервернирале и го изгаснале пожарот. Причините за пожарот се засега непознати.

На почеток