Свет

(Видео) Граѓани од цела Србија се упатија кон Белград: Се скандира „Србија, Србија“

(Видео) Граѓани од цела Србија се упатија кон Белград: Се скандира „Србија, Србија“


Граѓани од цела Србија одат на големиот митинг во Белград наречен „Србија на надежта“, кој денеска почнува во 19 часот во Белград, а го повика претседателот на Србија, Александар Вучиќ.

Првата слика од утрово дојде од околу 600 рудари и работници на Комбинатот „Трепча“, кои синоќа заминаа за Белград за да му дадат поддршка на Вучиќ.

pic.twitter.com/CUuaUitr7B
— Arsil (@arsagarson) May 26, 2023

Тие развија и свои знамиња, а автобусот скандираше „Србија, Србија“!
Рударите и нивните колеги од „Трепча“ ги оставија Звечан и Лепосавиќ со една порака дека само со Александар Вучиќ на чело имаат надеж за опстанок и опстанок на Косово и Метохија!

На почеток