Свет

(Видео) Невреме со силен град доведе до колапс во сообраќајот кај Јагодина

(Видео) Невреме со силен град  доведе до колапс во сообраќајот кај Јагодина


Сообраќајот на автопатот кај Јагодина во моментов е во застој поради град. Според видео кое кружи на социјалните мрежи, возилата на коловозните ленти во двата правци се во застој, додека градот непрестано паѓа.

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

Ein Beitrag geteilt von 192.RS (@192_rs)

Најголем ризик од грмежи и многу пороен дожд во следните два часа, според медиумикте во соседството, се очекува во поширокото подрачје на Шабац, Лазаревац, Сремска Митровица, на јужната периферија на Белград, во областа Аранѓеловац, Краљево, но и низ централна и западна Србија, Шумадија, округот Колубара, Срем, Мачве, Подриња и на исток и североисток од Србија.

На почеток