Скопје

Тренчевска ја врати директорката на градинката „Детска радост“ која Стефковски ја разреши

Преку својата официјална страна на фејсбук, градоначалникот на општина Гази Баба Бобан Стефковски информираше за тоа дека Министерката за труд и социјална политика ја вратила разрешената директорка на ЈУДГ Детска радост на чело на градинката.

Во објавата, Стефковски напиша:

Почитувани граѓани,

Доцна попладнево пред крајот на работното време во општина Гази Баба пристигна Одлуката со која Министерката за труд и социјална политика ни ги одзема надлежностите над градинката Детска радост во Автокоманда.

Но она што загрижува е Одлуката на Министерката да ја врати разрешената директорка на чело на градинката, што е директна заштита на незаконско работење утврдено со ревизорски извештај.

Состојбата е загрижувачка и за таа цел закажувам прес конференција во просториите на општина Гази Баба. – напиша Стефковски.

На почеток