Македонија

Пронајдени гранати од Прва светска војна во Битола

Пет гранати кои потекнуваат од Првата светска војна биле пронајдени во Битола.

Според информациите на МВР, вчера во 11,50 часот во полиција било пријавено дека при ископ на земја на поранешниот отпад „Битолска Суровина“ на улица Индустриска во Битола пронајдени се пет гранати кои потекнуваат од Правата Светска војна.

Од пиротехничар од Дирекција за заштита и спасување гранатите се подигнати за понатамошна постапка.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток