Македонија

Агатангел: Лицемерни решенија за самоукинување му се нудат на македонскиот народ

„Перфидни предлози и лицемерни решенија за самоукинување му се нудат на македонскиот народ. Сеништата од минатото се повторно тука олицетворени во современи апостоли на немирот и омразата. Ова денес во црквата е историски момент а не тоа што некој друг ни го пропагира“, рече владиката Агатангел на утринската литургија во цркваата „Света Софија“ во Охрид.

Инаку, вчера делегатите на МПЦ во Калишта на црковниот Собор преку резулуција изгласаа измени во Уставот на црквата и уште еднаш го потврдија ставот дека не сака промена на името на црквата и државата.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток