Магазин

WhatsApp добива уште едно подобрување што ќе ги израдува корисниците

WhatsApp добива уште едно подобрување што ќе ги израдува корисниците

Добри вести пристигнаа за корисниците на WhatsApp, бидејќи оваа популарна апликација конечно поддржува испраќање видеа со висока резолуција.

Поддршката за HD видео полека стигнува до сите корисници, а уредите кои користат оперативни системи iOS и Android ќе ја добијат.

Благодарение на новата функција, корисниците ќе можат да споделуваат видео клипови со резолуција од 720p, што е зголемување од претходната единствена опција од 480p.

За да испратите HD видео, треба да го притиснете новото копче HD на горниот дел од екранот, а потоа да потврдите дали сакате да го споделите видеото во стандарден квалитет или HD, односно резолуција 480p или 720p. На корисникот ќе му се прикаже и големината на видеото, па тој врз основа на тие информации може да ја избере саканата опција.

Како и со HD фотографиите, сите фотографии и сите видеа, HD клиповите споделени преку WhatsApp се заштитени со шифрирање од крај до крај. Примачот на HD видеото ќе ја види ознаката HD на него.

На почеток