Магазин

Еден модел на Samsung Galaxy S24 сепак би можел да пристигне со истиот чип ширум светот

Еден модел на Samsung Galaxy S24 сепак би можел да пристигне со истиот чип ширум светот

Претходно се појави информација, од дојавувачот Ice Universe, дека серијата Galaxy S24 во Европа ќе пристигне со Exynos чип, додека во остатокот од светот ќе користи Snapdragon чип. Сепак, сега доаѓа извештај во кој се наведува дека еден модел на Galaxy S24 сè уште може да се напојува со чип Snapdragon ширум светот.

Оваа година, Samsung ги изненади повеќето корисници со испорачување на серијата Galaxy S23 ширум светот со истиот чип – Snapdragon 8 Gen 2 за Galaxy. Сепак, не долго по претставувањето на оваа серија, почнаа да се појавуваат информации дека таа ќе биде само привремена, а дека Exynos се враќа. Сепак, наводно нема да се врати на сите модели на Galaxy S24.

Така, Tech Reve известува дека Samsung Galaxy S24 Ultra треба да пристигне следната година со чипот Snapdragon 8 Gen 3 за Galaxy ширум светот, што нема да биде случај со другите два модели – Galaxy S24 и Galaxy S24+.

Samsung Galaxy S23 Ultra беше најпродаваниот телефон на Samsung во првата половина од оваа година, според истражувањето на Omdia.

Телефонот всушност беше најпродаваниот предводник на Android телефон во тој период. Многумина веруваат дека тоа е поради чипот Snapdragon 8 Gen 2 за Galaxy. И покрај истиот чип кој ги напојува Galaxy S23 и Galaxy S23+, двата телефони не успеаја да го заземат своето место во првите 10 најпродавани телефони во првата половина од оваа година.

Samsung очигледно не сака така лесно да се откаже од својот Exynos чип, па наводно следната година ќе испорача два модели од водечките серии со својот чип.

Од друга страна, доколку информациите се покажат како точни, добрата вест е што барем еден телефон од оваа серија ќе пристигне во Европа со чип Snapdragon, па оние вистинските љубители на Snapdragon чиповите ќе имаат опција да го купат Galaxy S24 Ultra.

На почеток