Македонија

Продолжен рокот за доставување барања за користење средства од ИПАРД, соопшти Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството

Продолжен рокот за доставување барања за користење средства од ИПАРД, соопшти Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој донесе одлука за продолжување на крајниот рок на јавниот повик 01/2023 за доставување барања за користење средства од ИПАРД-програмата 2014 – 2020.

Продолжувањето доаѓа на барање на заинтересираните странки, кои поради објективни тешкотии не се во можност да ги обезбедат соодветните понуди за планираните инвестиции и со тоа навремено да ги достават потребните документи за користење на финансиската поддршка.

Продолжувањето на рокот во согласност со одлуката е 15 дена, со што крајниот рок за јавниот повик 01/2023 е 3.10.2023 година.

Макфакс

На почеток