Магазин

ВИДЕО: Google ги најави телефоните Pixel кои ќе му конкурираат на iPhone

ВИДЕО: Google ги најави телефоните Pixel кои ќе му конкурираат на iPhone

Само еден ден откако Apple официјално го објави датумот на пристигнување на новата серија iPhone, Google направи слична работа за својата линија на телефони Pixel.

Ќе ги запознаеме најновите уреди на Google Pixel за нешто повеќе од еден месец. Компанијата почна да испраќа покани за среда, 4 октомври во 19 часот, еден ден откако Apple испрати покани за настанот iPhone 15 на 12 септември.

Сликата по грешка објавена на Google Store потврди се што веќе знаевме за дизајнот и распоредот на камерата на Pixel 8 Pro, но што ако има повеќе за тоа? Компанијата речиси сигурно ќе го открие ова заедно со детали за новиот Pixel Watch за време на настанот.

Pixel Buds A-Series и Pixel Buds Pro исто така би можеле да добијат надградба, додека Pixel Fold и Pixel Tablet сè уште не добиле освежување, имајќи предвид дека тие штотуку почнуваат да се испорачуваат на клиентите, според Verge.

Во поканата не се споменуваат други хардверски брендови на Google како Nest или Fitbit, но може да се споменат и тие.

Google на крајот објави реклама за настанот каде што Pixel и iPhone уживаат во „спа ден“, а најрелевантниот дел е врската до Google Store каде што љубопитните можат да се пријават за ажурирања кога ќе станат достапни.

На почеток