Магазин

ВИДЕО: Final Fantasy 16 конечно доаѓа на компјутер

ВИДЕО: Final Fantasy 16 конечно доаѓа на компјутер

Директорот на Final Fantasy 16 потврди дека во тек е развој на верзија за компјутер од овој наслов. Повеќе информации за изданието за компјутер ќе следат подоцна оваа година.

Директорот на играта на Final Fantasy 16 откри неколку нови работи за играта. Потврдено е дека играта во иднина ќе добива две помали платени проширувања. Не е откриено каква приказна ќе следат тие проширувања, но се вели дека ќе се случуваат во истиот свет, Валиштаи.

Исто така, потврдено е дека Final Fantasy 16 моментално е во развој и за компјутерската платформа. Треба да добиеме повеќе информации за верзијата за компјутер на крајот на годината, што сугерира дека авантурата на Клајв нема да биде подготвена за публиката на персоналниот компјутер во 2023 година.

Алтернативно, Square Enix може да има некаков привремен договор за ексклузивност со Sony, така што мора да има одреден временски период пред да стане достапна верзијата за компјутер.

Што се однесува до верзијата на PlayStation 5, таа сега е ажурирана со алтернативни костими и опција за трансмог за оружје. Може да се купи и со попуст од 20%.

На почеток