Магазин

iPhone 15 добива плетени USB-C кабли во боја?

iPhone 15 добива плетени USB-C кабли во боја?

Корисникот на X платформата Мајин Бу прв ја сподели оваа информација, но не успеа да го потврди изворот на гласината што кружеше на кинеските социјални мрежи.

Сега, колекционерот на прототипи на уреди на Apple, Косутами, потврди дека видел примероци од плетени USB-C кабли што се користат за тестирање за валидација на дизајнот, кои се во боја координирани со моделите iPhone 15 и 15 Plus.

Можно е понудата да се прошири и на моделите iPhone 15 Pro и Pro‌ Max.

Со исклучок на црната варијанта, секој кабел има сјајно бело пластично куќиште на двата краја.

За разлика од магнетниот кабел за полнење на Apple Watch и MagSafe 3, USB-C каблите со плетенка имаат вградено решение за заштита од виткање и оштетување.

Косутами очекува овие кабли да бидат достапни барем во бела, црна, жолта, виолетова и портокалова боја.

Изгледа дека портокаловата нијанса ќе биде поблиску до розовата, можеби како коралната боја на iPhone XR.

Секоја од овие бои на каблите треба да одговара на соодветната опција за боја на iPhone 15.

Гласините од февруари сугерираа дека iPhone 15 ќе биде достапен во розова и сина боја, но моментално не е познато во какви специфични опции за боја би можеле да бидат достапни новите уреди.

До денес, сите модели на iPhone доаѓаа со бел кабел и бела гумена маска, без оглед на опцијата за боја избрана за самиот уред.

Apple постепено се префрли на кабли со плетенка на повеќето свои уреди, а сите модели на MacBook Air и MacBook Pro со ‌MagSafe‌ 3 доаѓаат со кабел со плетенка што одговара на бојата на уредот.

Изгледа така ќе биде и со генерацијата на iPhone кои ќе се префрлат на USB-C, пишува Mac Rumors.

На почеток