Магазин

Windows има грешка што го забрзува вашиот компјутер

Windows има грешка што го забрзува вашиот компјутер

Во откритието кое потсетува на познатата стара поговорка дека нештото не е баг, туку функција, она што изгледа како грешка е откриено во Windows File Explorer и всушност ги подобрува перформансите на системот кога се активира.

Windows File Explorer не нуди најдобро искуство. Може да биде бавен, заостанат и незгоден, а некои луѓе се жалат дека проблемите се уште полоши на Windows 11 во споредба со Windows 10.

Но, X корисникот VivyVCCS откри очигледна грешка во File Explorer, што му дава нагло зголемување на брзината. Сè што треба да направите е да влезете во режим на цел екран со притискање на F11, а потоа да излезете од режимот на цел екран со повторно притискање на F11.

Откако ќе се активира, багот ќе ги подобри перформансите на File Explorer. Треба да забележите дека содржината на папките се вчитуваат веднаш кога се движите меѓу нив, како и прегледите на сликичките на датотеките. Подобрувањата се присутни на сите погони, без разлика колку се бавни уредите.

Активирањето на багот има своја цена: го пробива полето за навигација, иако дефинитивно вреди поради дополнителните перформанси што ги носи.

Бидејќи ова е во суштина баг што го расипува полето за навигација на File Explorer, очекувајте Microsoft да вклучи закрпа што го поправа во идното ажурирање на Windows. Се надеваме дека ова исто така ќе ги подобри перформансите на програмата – но немојте премногу да се надевате.

На почеток