Македонија

Пендаровски помилува член на нарко-картел, кој сменил и презиме

Името на Бедри Зекири се најде меѓу лицата кои ги помилувал претседателот, Стево Пендаровски, пишува Фокус. Зекири делумно се ослободува од понатамошно извршување на неиздржаниот дел од казната затвор, односно казната му се намалува за шест месеци.

Зекири е новото презиме на Бедри, порано се презиваше Бериша и е дел од новата нарко група „Барон“ која се обидува да воспостави контрола во скопското подземје откако веќе почнаа да се истребуваат лидерите на двете главни групи „Дуќанџик“ и „Беланоца“.

Повеќе

На почеток