Македонија

МНР за протерувањето на тројца дипломати на Русија: Добивме информации за активности кои ги презеле

На 12ти септември, во Министерството за надворешни работи беше повикан Амбасадорот на Руската Федерација кому му беше врачена дипломатска нота, со која тројца дипломати во Амбасадата на Руската Федерација во Скопје беа прогласени како непожелни во државата (persona non grata), потврдија од ресорното министерство

Тие додаваат: „Ваквата одлука е донесена по информациите добиени од надлежните органи за превземени активности кои се во спротивност со Виенската конвенција за дипломатски односи“

На почеток